Cesta: Drom, romské středisko / Tiskové zprávy / 2012

Děti ze sociálně vyloučených lokalit mají zájem o vzdělávání ve volném čase

Realizujeme nový projekt "Máš na to!", jehož cílem je zvýšit vzdělanostní šance dětí ze sociálně znevýhodněného prostředí.

Do projektu Šanci dětem! se zapojilo téměř pět set dětí z vyloučených lokalit

Brno 19. červenec 2012 Více než dva roky realizovala organizace DROM, romské středisko projekt Šanci dětem!. Projekt byl zaměřen na mimoškolní vzdělávání dětí a mládeže z lokalit ohrožených sociálním vyloučením v městských částech Brno-střed a Brno-sever. Vzdělávacích aktivit se v rámci projektu zúčastnilo celkem 458 dětí a žáků a 76 pracovníků, kteří pracují s dětmi v nízkoprahových zařízeních pro děti a mládež a žáky na základních školách.

DROM, romské středisko pořádá akci pro školy

V tomto roce se Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež DROM opět zapojí do Týdne nízkoprahů, který pořádá Česká asociace streetwork za účelem zviditelnění a prezentace nízkoprahových klubů.

Projekt Šanci dětem! v cílové rovince

Již téměř dva roky realizuje DROM, romské středisko společně s občanským sdružením RATOLEST BRNO projekt „Šanci dětem!“, který je zaměřený na mimoškolní vzdělávání dětí a mládeže z lokalit ohrožených sociálním vyloučením městských částí Brno-střed a Brno-sever.