26.01.2015

Obecně prospěšné práce chtějí i nadále pomáhat lokalitě

Dva roky realizovala příspěvková organizace DROM, romské středisko, projekt „Cestou komunitní práce“ (CZ.1.04/5.1.01/77.00380) financovaný z prostředků Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu České republiky. K partnerství v projektu byla přizvána slovenská pobočka organizace Člověk v tísni o.p.s. a slovenská obec Spišský Hrhov, jejichž zkušenosti, metody práce a celkový přístup ke komunitní práci sloužily jako možná inspirace.

20.01.2015

DROM, romské středisko zastavilo exekuce za více než 2,5 milionu

Brněnská organizace DROM, romské středisko dlouhodobě a úspěšně pomáhá lidem, kteří se vinou lichvářských úvěrů ocitli v dluhové pasti. V roce 2014 soudy zastavily neoprávněně nařízené exekuce u celkem 33 klientů DROMu v celkové částce 2.532.000 Kč. V některých případech už museli exekutoři dlužníkům vymožené peníze vrátit.

22.09.2014

Pomoc obětem trestných činů v sociálně vyloučených lokalitách

Posláním programu je napomoci eliminaci kriminality a sociálně patologických jevů v sociálně vyloučených lokalitách, a to jak kriminality, při níž se obyvatelé těchto lokalit stávají oběťmi trestné činnosti, tak i kriminality, kterou sami páchají.

12.06.2014

Brněnský deník -Studenti malovali s romskými dětmi

Prospět svému městu? Dozvědět se více o městské části, ve které sídlí naše škola? Vyzkoušet si vlastní organizační i jiné schopnosti? My říkáme ano! Jsme parta studentů ze 3. ročníku Gymnázia Elgartova a momentálně působíme v projektu Active Citizens. V češtině to znamená „aktivní občan“, tedy někdo, kdo se vlastním přičiněním podílí na činnosti, která by jakýmkoliv způsobem prospěla městu či jeho části, v našem případě Brnu a Husovicím.

04.04.2014

Umíme řešit problematiku předluženosti ?

Proč je předluženost v dnešní době takový problém? Umíme ho řešit? Role sociálních pracovníků při řešení problému. Na tyto a další otázky bude odpovídat Mgr.Filip Fuchs na setkání organizované občanským sdružením POPIK ve spolupráci s Katedrou sociální politiky a sociální práce FSS MU.