22.09.2014

Pomoc obětem trestných činů v sociálně vyloučených lokalitách

Posláním programu je napomoci eliminaci kriminality a sociálně patologických jevů v sociálně vyloučených lokalitách, a to jak kriminality, při níž se obyvatelé těchto lokalit stávají oběťmi trestné činnosti, tak i kriminality, kterou sami páchají.

12.06.2014

Brněnský deník -Studenti malovali s romskými dětmi

Prospět svému městu? Dozvědět se více o městské části, ve které sídlí naše škola? Vyzkoušet si vlastní organizační i jiné schopnosti? My říkáme ano! Jsme parta studentů ze 3. ročníku Gymnázia Elgartova a momentálně působíme v projektu Active Citizens. V češtině to znamená „aktivní občan“, tedy někdo, kdo se vlastním přičiněním podílí na činnosti, která by jakýmkoliv způsobem prospěla městu či jeho části, v našem případě Brnu a Husovicím.

04.04.2014

Umíme řešit problematiku předluženosti ?

Proč je předluženost v dnešní době takový problém? Umíme ho řešit? Role sociálních pracovníků při řešení problému. Na tyto a další otázky bude odpovídat Mgr.Filip Fuchs na setkání organizované občanským sdružením POPIK ve spolupráci s Katedrou sociální politiky a sociální práce FSS MU.

05.03.2014

Závěrečná zpráva Komplex

Více než 2 roky byl DROM, romské středisko partnerem v projektu „Komplexní práce v sociálně vyloučených lokalitách města Brna“.

03.12.2013

Obecně prospěšné práce pomáhají zlepšovat životní prostředí lokality

Smysl výkonu obecně prospěšných prací nespočívá pouze v  potrestání osob, které porušily zákon, ale měl by být také přínosem pro společnost.