Cesta: Drom, romské středisko / Tiskové zprávy / Husovický skřivánek přiletí již po šestnácté mezi romské děti a mládež.

V úterý 22. 11. 2011 se uskuteční již tradičně kulturní akce Husovický skřivánek. Letos skřivánek zavítá do kulturního střediska Omega, známého jako Musilka. Od 14.00 hodin vystoupí dětské i dospělé taneční a pěvecké soubory z brněnských neziskových organizací, základních škol a nezávislých sdružení. V 18 hodin začne diskotéka s DJ Dan Keschen. Celou akci bude provázet moderátorská dvojice, jejíž jména jsou pro zatím utajena.

Festival hudby a tance Husovický skřivánek je akce s mnohaletou tradicí. Jedná se o přehlídku romských dětských pěveckých a tanečních souborů, na níž se prezentují volnočasové aktivity dětí a mládeže. Letos k tomu přibude i vystoupení mladých talentovaných chlapců, kteří předvedou oblíbenou Capoeiru.

„Na akci Husovický skřivánek se celý rok velmi těšíme. Cílem akce je dát prostor talentovaným dětem a mládeži, aby mohli ukázat, co v nich vězí, pobavili se a získali tak větší sebevědomí při dalším vystoupení a odnesli si pozitivní zážitek. Za důležité také považujeme to, že se na jednom místě setkají rodiče dětí, spřátelené organizace i široká veřejnost a všichni si celou akci mohou společně užít, neboť bývá vždy nabitá pozitivní energií. Věříme, že tomu tak bude i letos “, uvedla Marcela Bucháčková, vedoucí Nízkoprahového zařízení pro děti a mládež DROM.

Součástí přehlídky bude také nápaditě zpracovaná prezentace jednotlivých účinkujících a souborů formou videoprojekce.

Festival pořádá DROM, romské středisko za finanční podpory Krajského úřadu Jihomoravského kraje.

Pro více informací kontaktujte:
Klára Szubinská Šallé, public relations, tel.: 545211576, e-mail: klara.salleova@drom.cz

Upoutávka na festival Husovický skřivánek 2011 - videoprezentace účastníků: http://youtu.be/fJOamiE27kU

Přílohy ke stažení